Gemeente Scheveningen erkent aansprakelijkheid voor vonkenregen

Het AD vermeldt dat waarnemend burgemeester Johan Remkes de aansprakelijkheid van de gemeente heeft erkend voor de vonkenregen in Scheveningen op nieuwjaarsnacht. 

Tijdens die nacht was er een stapel pallets gebouwd zo hoog als een gebouw. Die stapel werd vervolgens in brand gestoken. De gemeente wordt verweten dat zij dit heeft toegelaten en niet heeft ingegrepen.

Deze erkenning van aansprakelijkheid betekent dat de gemeente verplicht is schade als gevolg van die vonkenregen te vergoeden. Inwoners hadden bij de gemeente vergoeding van schade gevorderd. Men kon bijvoorbeeld hun huis niet meer in vanwege het bluswater. 

De erkenning van aansprakelijkheid betekent dat de gemeente de vorderingen van de inwoners in behandeling zal nemen. Maar het betekent ook dat de gemeente zal worden geconfronteerd met claims van verzekeraars die uitkeringen hebben gedaan aan hun verzekerden. Dat kunnen zij nu mogelijk verhalen op de gemeente.

Vragen?

Heeft u vragen of zoekt u een advocaat die is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht? Neem vrijblijvend contact op.

Salva Schaderecht is een advocatenkantoor  gespecialiseerd in aansprakelijkheid, letselschade en verzekeringsrecht.

Salva Schaderecht | info@salvaschaderecht.nl | 085 800 8080 | Jansbuitensingel 7, 6811 AA Arnhem

Menu